Vakopleiding Hybride Change Management

Dit programma lanceren we na 5 jaar broeden voor het eerst in het voorjaar van 2021. Het boek Het Ronde Vierkant is nu immers klaar en bevat zoveel praktijkmateriaal om dit door te vertalen in een vakopleiding van een jaar. Het is een terugkeer naar de langdurige ontwikkelprogramma’s die Pascal in de eerste jaren van zijn loopbaan verzorgde. Toen rond leiderschap, communicatie, persoonlijke en teamontwikkeling. Nu rond organisatieverandering. Al die ervaring komt nu samen en van pas.

cover van boek

Ervaren bondgenoten zoals Annemie Lybaert en Saskia Szepansky begeleiden mee vanuit een systemische, ronde vierkant bril. We leren meerzijdig kijken en handelen door de hybride bril met als doel organisaties duurzaam beweeglijk & stabiel te ontwerpen.

Uniek op vier vlakken

 1. Enkel voor praktijkmensen
 2. Je gaat aan de slag met jouw bagage en scherpt je actietheorie aan
 3. Evidence based leren meteen toegepast op jouw casus
 4. Geen keuze voor 1 model, wel een meta model en een arsenaal aan interventies

Voor wie?

HR BP, P&O director, Change manager, veranderdeskundige, organisatiecoach, transitiecoach, procesregisseur, strategische projectleider, innovatiecoach, ontwerper van leer- of veranderinterventies.

Wat leer je?

 • Een arsenaal aan werkvormen op vlak van leren veranderen
 • Jouw eigen actietheorie verdiepen en verbreden
 • Systemisch kijken als leer- of veranderarchitect
 • Hybride organisaties van de toekomst helpen bouwen

Change Architect Trainer

Pascal Van Loo is een ondernemer die zijn dromen weet te realiseren. Als master Arbeids- en organisatiepsychologie ligt zijn passie in het creatief ontwerpen van leren, organisatieverandering- en transitiemanagement. Hij gaat veel verder dan een klassieke adviseur en gaat samen in de modder, om mee te ploeteren en te vinden. De gepaste interventie op het juiste moment is zijn leuze. Hij stond mee aan de wieg van Obelisk, Meeting Center 3hoogleuven, Learning Circles en Pasas en werkte de laatste jaren vooral als intern transitie of change manager bij oa. Kuleuven, Stedelijk Onderwijs Antwerpen, de Vlaamse overheid en als directeur personeel en organisatie bij SYNTRA Vlaanderen.

In 28 jaar praktijk als psycholoog trainde hij meer dan 10000 mensen, werkte voor meer dan 350 klanten, ontwierp hij meer dan 1500 nieuwe scripts voor leer-, verander- of bemiddelingsinterventies.

Een 5-tal andere collega’s en “figuren” in hun vakgebied zullen co-begeleiden.

Praktisch

Je stapt niet zomaar in een jaarprogramma. Dat doe je omdat het echt iets voor jou is én omdat je de begeleider vertrouwt in zijn vermogen om straffe leerprogramma’s op te zetten en omwille van de expertise. Daarom werk ik met een intake om te kijken of dit wel het juiste programma is op het juiste moment in jouw ontwikkeling.

Je kan bij voorkeur mijn aanpak al uittesten in de laagdrempelige online SUPERVISIE proeverijen of nu inschrijven voor één van de gratis infosessies.

Min.10 - max. 14 deelnemers

€ 4480,- excl. BTW per deelnemer

Te betalen na toelating op basis van het intakegesprek. Meer informatie? Mail rechtstreeks naar pascal.vanloo@pasas.be

Data

 • 12-13 maart 2021
 • 9-11 mei 2021
 • 6-8 juni 2021
 • 4-6 juli 2021
 • 26-27 augustus 2021

Waar? in de Heerlijckyt van Elsmeren (Geetbets)

Download info als pdf

Neem contact op