3 Inspirerende Keynotes & 1 Masterclass

Altijd op maat. Online of live.

Pascal ontwierp inspirerende interactieve keynotes voor een groter publiek. Ieder verhaal vertrekt vanuit het Rond-Vierkant-Brillenarsenaal en neemt je mee richting een andere kijk op jouw organisatie.

Bovenop de inspiratie om anders te kijken, krijgt het publiek ook een herkenbare taal voor verandering. Dit vergemakelijkt het in beweging komen en begrijpen van wat er gaande is.

De vele praktijkvoorbeelden vanuit andere werkplekken vertaalt hij naar jouw organisatie. Wat hem uniek maakt is dat hij vanuit de praktijk spreekt én een academische achtergrond heeft. Pascal kan van nature niet anders dan de inhoud, voorbeelden en werkvormen aanpassen aan jouw thema, context en vraag.

cover van boek

3 keynotes

Hoe polariteiten overstijgen: een 21th Century meta-vaardigheid

Omgaan met verschil en ambiguïteit zullen dé uitdaging en vaardigheid blijven voor de volgende decennia. Hoe doen we dat steeds opnieuw balanceren tussen polariteiten. Hoe bewegen & stilstaan? Hoe polariseren & integreren? Hoe beleid maken, terwijl de realiteit ons ingehaald heeft zodra het een wet is geworden? Hoe Corona maatregelen kort op de bal opstellen terwijl we nog zo weinig weten?

We slingeren tussen polariteiten. Steeds meer, steeds sneller. Want beweeglijkheid is de norm geworden.

In deze keynote past Pascal zijn Ronde Vierkant toe op beleid, maatschappelijke verandering, post-corona, … en biedt hij handvaten in het omgaan met wisselende polariteiten.

Hybride organisatiestructuren op maat van je organisatie

Hoe bouw je levende organisaties die ook de kracht van duidelijkheid en orde verenigen? Hoe reorganiseer je jouw organisatie via de structuur en neem je meteen de cultuurverandering mee?

Recent ontstaan nieuwe hybride vormen die een stap verder gaan dan project, matrix en netwerkstructuren. Wat als we die nu eens combineren met de klassiekers? Dan krijg je het beste uit 2 werelden: stabiliteit én beweeglijkheid.

Vierkant HR Beleid rond maken

HR heeft een harde en zachte kant. In veel organisaties zijn dat ook verschillende rollen. De kunst is om hard en zacht te integreren en te vertalen in HR-beleid.

Maar hoe krijg je de P van Personeel en de O van Organisatie afgestemd tot P&O? Dat kan alleen als je strategisch ingebed bent in de organisatie en aan alle processen en instrumenten mee mag sleutelen.

In deze keynote komen voorbeelden uit de praktijk aan bod: zowel thema’s vanuit organisatieverandering zoals strategie, structuur en cultuur als en HR thema’s, hard en zacht (performantiecyclus, beloningsbeleid, recrutering & selectie, teamontwikkeling, feedbackcultuur, opleiding & ontwikkeling, welzijnsbeleid, ...)

1 masterclass

Masterclass rond vierkante organisatieverandering in de praktijk, met "teal" realisaties

Vanuit zijn ervaring als interne organisatieveranderaar en rechterhand van eindbeslissers, realiseerde Pascal enkele grote innovatieve verandertrajecten.

Hoe begeleid je een innoverend veranderproces in de praktijk?

In deze masterclass gaan we aan de slag met 2 meta kaders in een interactieve werkvorm die jou een arsenaal aan interventies garandeert. Je stapt als deelnemer in de rol van leidinggevend beslisser of change manager en je vertaalt de 3 Laloux principes (zelforganisatie, heelheid en evolutionaire bestemming) in concrete acties. Het tweede kader legt de rond vierkante bril op jouw organisatiepraktijk.

Je denkt mee alsof het over jouw organisatie gaat. Wat zou onze eerste diagnose en voorstel voor aanpak zijn? Vervolgens halen we inspiratie uit de oplossingen die er bij de organisaties van de praktijkcases (Stedelijk onderwijs Antwerpen, Vlaamse overheid, KuLeuven) effectief zijn doorgevoerd ter inspiratie uit deze 5 jarige tocht.

Deze praktijkervaringen zijn ook beschreven in het boek ‘Het ronde vierkant’ uitgegeven bij Lannoo Campus.

Hij brengt dit kader én de praktijkinterventies en zal het meteen ook met u toepassen op de innovaties rond Duaal Leren en ondernemersvorming die hij nu vanuit zijn recentste job als directeur P&O bij SYNTRA Vlaanderen begeleidt. Kort op de bal en actuele innovatie naar een nieuwe vorm van werkplekleren bij een lerende en innovatieve overheidsorganisatie in de praktijk.

Change Architect Trainer

Pascal Van Loo is een ondernemer die zijn dromen weet te realiseren. Als master Arbeids- en organisatiepsychologie ligt zijn passie in het creatief ontwerpen van leren, organisatieverandering- en transitiemanagement. Hij gaat veel verder dan een klassieke adviseur en gaat samen in de modder, om mee te ploeteren en te vinden. De gepaste interventie op het juiste moment is zijn leuze. Hij stond mee aan de wieg van Obelisk, Meeting Center 3hoogleuven, Learning Circles en Pasas en werkte de laatste jaren vooral als intern transitie of change manager bij oa. Kuleuven, Stedelijk Onderwijs Antwerpen, de Vlaamse overheid en nu als directeur personeel en organisatie bij SYNTRA Vlaanderen.

In 28 jaar praktijk als psycholoog trainde hij meer dan 10000 mensen, werkte voor meer dan 350 klanten, ontwierp hij meer dan 1500 nieuwe scripts voor leer-, verander- of bemiddelingsinterventies.

Waarom Pascal als spreker?

  • 28 jaar ervaring gebundeld in 1 uur
  • Het metamodel het ronde vierkant creëert meteen een taal voor verandering
  • Evenwicht tussen beklijvende verhalen en een variatie aan werkvormen
  • Hij verstaat de kunst om complexe fenomenen eenvoudig te vertalen
  • Omdat hij geen spreker is met mooie consultant verhalen maar wel een ervaren praktijkleider en mentor, die zich steeds de vraag stelt waarom je doet wat je doet.

Prijs

€ 1890,- excl. BTW

Download info als pdf

Neem contact op